Skivebom for Skytterpresidenten

I Aftenposten søndag skrev Mette Bugge om Skeet-skytterne som har trange økonomiske kår, og en president i Skytterforbundet som velger bort sine aktives konkurranser, og heller drar på sightseeing. Med forbehold om at nedenstående kan være feil sitater eller tatt ut av en sammenheng, er det i alle fall grunn til å tro at det finnes bedre måter å backe opp utøverne sine på:

“- Jeg synes kritikken er urettferdig. Jeg er gjest fra Olympiatoppen uten at det stilles krav til oss. Det er laget et program, og der sto det i hvert fall ikke besøk på noen skytebane, sier Jacobsen.

– Jeg har ingen forpliktelser, fortsetter Jacobsen, som gledet seg over sølvet til Norge.

– Men det hadde ikke betydd noe for skyterne om jeg var her eller ikke. Det er jo de som skal prestere.”

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/ol/article2598174.ece

Hvis man tar utgangspunkt i at alle som jobber i en organisasjon er der for å gjøre en jobb og oppnå best mulig resultater, er dette et eksempel på hvordan man effektive kan forsure et klima som ikke synes å være det beste fra før.

Skulle ikke heller president Bjørn Jacobsen til en hver tid ha vært på arenaen og tatt seg av potensielle sponsorer som på sikt kunne ha gitt utøverne bedre rammevilkår og flere medaljer?

I tillegg er motivasjon og trivsel et ledelsesansvar. Trolig kan for eksempel Marit Breivik dele noe av sin kunnskap og erfaring når de sannsynligvis har hentet hjem edelt metall.

Her er flere reaksjoner fra aktive, trenere, og andre. Legg merke til at Visepresidenten (som er på arenaen), er der for egen regning. I motsetning til Presidenten. Dette er helt fantastisk…

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/ol/article2595555.ece

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/ol/article2597385.ece

Leave a comment

2 Comments

 1. Tor Odland

   /  August 18, 2008

  Man må jo spørre seg hvorfor presidenten valgte akkurat OL-måneden som tidspunkt for sin feriereise til Kina. For ham kunne det jo like gjerne vært et nasjonalt mesterskap i bridge som gikk av stabelen.

  Hårreisende og uprofesjonelt.

  Reply
 2. Hvis presidenten tilbakebetaler pengene det har kostet å sende ham til OL, kan de heller brukes til å nedbetale en del av lånet OL-deltagerne har fått.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: